Lemondott az ellenzéki pártelnök, mert megelőzte őket egy szélsőjobbos párt az EP-választáson

POLITIKA
2014 május 27., 10:24
comments 11

Nem itthon, Franciaországban. Jean-Francois Copé, a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) vezetője nem felajánlotta lemondását, hanem le is mondott. Helyét az előre hozott októberi pártkongresszusig egy kollektív vezetés veszi át, amely három volt miniszterelnökből áll. Ezt az MSZP csak azért nem tudná megtenni, mert nincs a pártban nemhogy három, de egy volt miniszterelnök sem. Horn Gyula meghalt, Medgyessy Péter nem tagja a pártnak, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon pedig másik pártot vezet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.