Itt a kormány listája a szervezetekről, akik miatt nekimentek a Norvég Alapnak

POLITIKA
2014 május 30., 05:16
comments 613
  • Átlátszó.
  • TASZ.
  • K-Monitor.
  • És a többiek.

Az emberi erőforrások minisztériumában több helyettes államtitkárság is foglalkozott a civil források sorsával, és 2011 óta készültek anyagok arról, hogy melyek azok a programok, amikkel probléma lehet

- mondta Lázár János  videóriportunkban, akkor azonban nem árulta el konkrétan, milyen programokról van szó. Ahogy a norvég civil alap körüli ügyekben korábban sem hangzott el a kormány részéről, konkrétan milyen támogatott szervezetekkel van bajuk. Mostanáig.

Elkértük a kormány szerint problémás szervezetek listáját a Miniszterelnökségtől, amit végül a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságtól kaptunk meg.

A listának két része van. Egyrészt olyan szervezeteket sorolnak fel, melyeket a Norvég Civil Alap támogat, és amelyek a kormány szerint

baloldali kötődésűek.

A másik részben konkrét személyekkel foglalkoznak, akikkel kapcsolatban jellemzően korábbi pártkötődésekről írnak. Erről külön cikkben írunk majd.

Következzen a kifogásolt szervezetek listája:
lista

Az elmúlt napok fejleményei az ügyben:

Elfogadhatatlan, hogy Kehi-vizsgálat indul a Norvég Civil Alap ellen - mondják a norvégok

Csepreghy megüzente, hogy csakazértis vizsgálni fogjuk a Norvég Civil Alapot -  mondja a kormány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.