Itt a kormány listája a szervezetekről, akik miatt nekimentek a Norvég Alapnak

POLITIKA
2014 május 30., 5:16
comments 618
  • Átlátszó.
  • TASZ.
  • K-Monitor.
  • És a többiek.

Az emberi erőforrások minisztériumában több helyettes államtitkárság is foglalkozott a civil források sorsával, és 2011 óta készültek anyagok arról, hogy melyek azok a programok, amikkel probléma lehet

- mondta Lázár János  videóriportunkban, akkor azonban nem árulta el konkrétan, milyen programokról van szó. Ahogy a norvég civil alap körüli ügyekben korábban sem hangzott el a kormány részéről, konkrétan milyen támogatott szervezetekkel van bajuk. Mostanáig.

Elkértük a kormány szerint problémás szervezetek listáját a Miniszterelnökségtől, amit végül a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságtól kaptunk meg.

A listának két része van. Egyrészt olyan szervezeteket sorolnak fel, melyeket a Norvég Civil Alap támogat, és amelyek a kormány szerint

baloldali kötődésűek.

A másik részben konkrét személyekkel foglalkoznak, akikkel kapcsolatban jellemzően korábbi pártkötődésekről írnak. Erről külön cikkben írunk majd.

Következzen a kifogásolt szervezetek listája:
lista

Az elmúlt napok fejleményei az ügyben:

Elfogadhatatlan, hogy Kehi-vizsgálat indul a Norvég Civil Alap ellen - mondják a norvégok

Csepreghy megüzente, hogy csakazértis vizsgálni fogjuk a Norvég Civil Alapot -  mondja a kormány

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt