Tolmácsokat vitt magával Lázár a luxusszállókba

utazás
2014 május 31., 09:14
comments 62

Eddig nem árulták el, hogy kikkel utazott Lázár János arra a három útra, ami hiába volt összesen hét nap, csak szállásra elvertek rá kétmillió forintot. De most az Origo megtudta.

Hivatalosan persze még most adott választ a Miniszterelnökség, de az utazások részleteinek megismeréséért pert indító origós Pethő András információi szerint az utazásokra egy-egy stábtagját vitte magával Lázár, mégpedig tolmácsolni. Lázár ugyanis angolul társalgási szinten, németül középfokon beszél.

Volt egy angliai út (920 ezerért hajották álomra a fejüket), egy svájci (469 ezerért találtak szállást) és egy olasz (582 ezres pihenőhellyel). Mind a három út kétszemélyes volt. Lázárt hol Sonkodi Balázs kísérte, ő a Miniszterelnökségen dolgozik politikai tanácsadóként, hol Perényi Zsigmond, aki a Lázár János által felügyelt Magyar Holokauszt 2014 - Emlékbizottság titkára. Hogy pontosan melyik útra ki ment, azt nem tudni. 

Sonkodiról az Origo azt írja, hogy 2012 nyarán, nem sokkal azután került a Miniszterelnökséghez, hogy Lázár lett ott a főnök. De dolgoztak már korábban is együtt, Hódmezővásárhelyen is Lázár környezetéhez tartozott Sonkodi, akit Lázár egy 2004-es interjúban egészségügyi szakmai tanácsadójaként emlegetett. Jelenleg tagja a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának is.

A másik útitárs, Perényi Zsigmond a Fidesz külügyi titkára volt korábban. És ott volt azon a lázáros januári vadászaton is, amiről a Cink írt. Ez volt az első vadászata, mert újoncként fel is avatták egy elfenekeléssel.

Lázár - bár hangsúlyozták, hogy az utazások szabályszerűek voltak, és az ország érdekében történtek - mégis visszafizette a kétmilliós szállásköltséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.