Elkapták a brüsszeli zsidó múzeum előtti merénylet gyanúsítottját

Terrorizmus
2014 június 01., 05:48
comments 11

Marseille-ben elfogták a brüsszeli zsidó múzeumnál elkövetett merénylet egyik gyanúsítottját. Május 24-én négy embert lőttek le a múzeum előtt.

A most letartóztatott férfi állandó lakcíme az észak-franciaországi Roubaix-ben van, 29 éves és francia állampolgárságú. A neve Mehdi Nemmouche. Találtak nála egy kalasnyikovot és egy revolvert is. Pont ilyen fegyvereket használtak a brüsszeli támadásban. Nemmouche tavaly Szíriában járt, a dzsihádista felkelőkkel harcolt.

A merényletben meghalt egy izraeli házaspár, a múzeum egy belga alkalmazottja és egy francia önkéntes dolgozója. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.