Mivel kezdjem, mivel is kezdjem?

Szép jó napot kívánok, a vasárnap hátralévő részét velem fogják tölteni, Magyari Péter elhagyja az irányítótornyot és nyugovóra tér. De mivel is kezdjük?

Hát ezzel a hírrel:

Ákos-koncert Moszkvában

)

Persze nem kell túl nagy dologra gondolni, ahogy a művész is megfogalmazta:

"Nem képzeljük, hogy világsztárok lettünk attól, hogy a Balassi Intézet rendszerében van módunk fellépni. Teljesen egyértelmű, hogy a helyi magyarok összetartozásának eszközéül jövünk" - fogalmazott az MTI-nek Kovács Ákos.

Ákos a nagykövetség és a Moszkvai Magyarok Klubja szervezésében lépett fel. Volt már hasonló célból Párizsban, és megy majd Rómába, illetve Kanadába is készül. Az első három külföldi koncerthez Ákos a Nemzeti Kulturális Alaptól tízmillió forintos támogatást kapott.

Az MTI beszámolója szerint:

"Arra reagálva, hogy egy a moszkvai koncerten részt vevő, magyarul nem tudó örmény származású fiatalembert is elvarázsolt a zenéje, Ákos azt mondta:

'Örülök, hogy a dalokból ő is valamit megérzett. Szeretek bíbelődni a zenével, de számomra a zene hordozóeszköz, csomagolóanyag. Nyelvünk bűvöletében élek, és bár írok dalokat, nem az énekhangommal hódítok, mint a tehetségkutatóban feltűnt fiatalok, hanem azzal, hogy valamit szeretnék mondani'

(MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.