Vége a defekteknek, itt a tömör gumi!44!

Tbg
közlekedés
2014 június 01., 12:14

Rajzszög, akácfa tüskéje, törött üveg - számos dolog, ami veszélyt jelent a gumitömlős rendszerű kerékpárokra, hiszen úgynevezett defektet okoznak.

Ekkor a levegő gyorsan kiáramlik a kerékpár gumijából, és kész a baj, lehet menni gumit ragasztani/vagy cserélni.

Szerencsére piacra került a tömör gumi, ami már Budapesten is kapható, a Hajtás Pajtás boltjában, a cég egy remek videót is forgatott az új termékhez:

Sinka Károly viszonteladó szerint nem is nehezebb, mint a mostani megoldások:

Képzeld a külső + belső + belsőt védő szalag nehezebb mint ez.  Habosított tömör gumi a belseje. Nagyon üt (értsd: Nagyon jó - a szerk). Én negyed éve tesztelem, és tökéletes.

Az áráról:

10 000-18 000 forint között több fajta van. Kicsit drágább mint egy sima szett, de egy nagyon jo külső-belső kombónal már ugyanaz az ár.

Jó-e montira?

Van ráadásul városban jó felülettel, és van országúti tracking is. A futófelülete olyan, mint a jó országutiaknak. A videón a színeseknel nézd meg, azok mind tömör gumik.

Élettartam?

Az élettartama szerintem tízezer kilométerekben mérhető. Holnap rárakjuk 2 futárra. Az napi 100, havi 2000 km, de szerintem évekig rajtuk lesz :)

Végezetül pedig:

Az üvegszilánkokba biciklizés érzése MEGFIZETHETETLEN :):):€:)

Ezek után már ön is szívből kacaghat a Defekt Duón!

Itt pedig még többet olvasgathat róla, a tapasztalatokról, stb.

Én speciál a vastagított futófelületű külsővel tökéletesen meg vagyok elégedve, intenzív városi használatban három éve most, a múlt héten kaptam defektet először.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.