A költségvetésért felelős államtitkár szerint nem lesz para a hiánnyal

politika
2014 június 02., 04:32
comments 18

A költségvetés hiánya az első négy hónapban 951,1 milliárd volt, ez az egész évre tervezett hiány 96,6 százaléka. Banai Péter helyettes államtitkár szerint azonban nem lesz gond, mert a központi költségvetés orrnehéz, a bevételek nagyrésze az év végén jelentkezik majd. A Magyar Nemzetben Banai azt is mondta, hogy az Európai Bizottság likviditási problémái, illetve egyes programok egyeztetései miatt nem utalt, vagy csak csökkentett összeget fizetett ki, így az uniós forrásrész nem érkezett be időben az államkasszába, ez mintegy 170 milliárd forint bevételkiesést jelentett. Hogy milyen likviditási problémái vannak az EU-nak, nem világos. Az viszont igen, hogy Magyarország még mindig nem adhat le számlákat, mert nem sikerült a hazai pénzosztást normális megszerveznie. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.