El nem tudod képzelni, melyik kereskedelmi televízíónak lesz szívás a kormány által kivetett legújabb adó

2014 június 2., hétfő 13:40
188

Nem annak, amelynek néhány hónapja megváltozott a tulajdonosi struktúrája, és hirtelen még barátságosabb lett a Fidesszel. Hanem az RTL Klubnak.

A hétfőn beterjesztett törvénytervezet szerint a magyar médiavállalatok (sajtó-tévé-rádió-internet) közül csak azoknak nem kell reklámadóznia, amelyek éves adóalapja nem éri el az 500 millió forintot. 500 millió és 5 millárd között 1 százalék, 5 és 10 milliárd között 10 százalék, 10 és 15 között 20, 15 és 20 között 30, 20 milliárd forint felett pedig az adóalap 40 százalékát kell befizetni a központi költségvetésbe, hogy az így beszedett pénzt a magyar állam polgárainak boldogulására fordíthassa a rá jellemző profizmussal és becsülettel.

Ahogy a Vg.hu rámutat, ennek a törvénytervezetnek a nagy vesztese az RTL Klub, mivel ők az egyetlen 20 milliárd feletti árbevételű médiacég Magyarországon. A Fidesz vonzáskörzetébe került Tv2-nek 20 milliárd alatt van a bevétele, így ők megússzák.

Piaci gyorselemzésünk azt tippeli, hogy mivel az RTL-nél okosabb emberek dolgoznak, mint a kormányban, meg fogják találni azt a megoldást, aminek köszönhetően továbbra is le lehet forgatni a Barátok Közt epizódjait, és nem kell pénzhiány miatt szélnek ereszteni a Berényi családot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt