Két éven belül megszülethet az első ember, akinek három szülője lesz

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egy birt jelentés szerint két nő petesejtjéből és egy férfi spermájából alkotnák meg. Már ha legális lesz, ez még az Egyesült Királyság kormányától függ.

A módszert a halálos mitokondriális betegségek megelőzésére használnák. Most 6500 újszülöttből egy ilyennel születik, csak az anyától kaphatja el a gyerek. A brit Emberi Megtermékenyítési és Embriológiai Hatóság szerint az új szülészeti módszer nem veszélyes, de ezt még további ellenőrzésekkel kell igazolni. A módszer lényege, hogy a két szülő mellett egy egészséges mitokondriummal rendelkező nő is részt vesz a fogantatásban.

Van, aki szerint addig nem tudjuk, hogy ez a fajta fogantatás mennyire biztonságos (itt a genetikai mutációra kell gondolni), amíg ki nem próbálják élesben. Ahhoz viszont még a parlament jóváhagyása kell. Vannak olyan szervezetek, amik szerint ez a hagyományos családmodell végét jelentheti, mások a nem várt tudományos következményektől tartanak, úgyhogy egyelőre nagy a vita az elmélet körül. (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.