Pethő András, a Lázár utazásairól szóló cikk szerzője felmond az Origónál

Média
2014 június 4., 14:10
comments 199

Szerda délután eldőlt, az Origo főszerkesztő-helyettese, a Lázár János utazásairól szóló cikksorozat szerzője, Pethő András is otthagyja a lapot. Pethő 2009-ben és 2012-ben is Soma-díjat nyert oknyomozó munkájáért.

pethoPethő azt mondta, azért távozik, mert nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő kirúgásával, és nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi szakmai munka folytatódni tud.

A Lázár utazási költségeiről szóló cikk után (melynek adataihoz peres úton, bírósági döntés után sikerült hozzájutni), Lázár azt nyilatkozta:

„Mindenképpen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának legalább a mai napon egy kis élvezetet szerezni, ezért a megnevezett utak során felhasznált két millió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom."

Pethő 2002-ben kezdett az Origónál, de dolgozott közben a BBC magyar adásánál is, és volt ösztöndíjas az Egyesült Államokban, ahol nyolc hónapot a Washington Postnál dolgozott.

Sáling elbocsátása óta távozott az Origo Zrt--től György Péter alapító is, és további távozások is várhatóak a szerkesztőségből.

(A szerző évekkel ezelőtt dolgozott az Origónál, egyik főnöke Pethő András volt.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt