Fegyveres rablással vádolják a titkosszolgálat dolgozóját

bűnügy
2014 június 5., 8:41
comments 22

Legalábbis fegyveres rablással vádolták meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egyik volt hivatásos állományú tagját. A vád szerint miközben ittasan, fizetés nélkül akart távozni egy benzinkútról, fegyverével fenyegetődzött.

A férfi, aki akkor még a szakszolgálat tagja volt (csak az eset után rúgták ki), 2013. augusztus 28-án az esti órákban, részegen egy XIII. kerületi benzinkúton mintegy 20 000 forint értékben üzemanyagot tankolt a gépkocsijába, majd fizetés nélkül próbált elmenni.

A kútkezelő odalépett a gépkocsihoz, hogy ezt megakadályozza, de a vádlott dulakodni kezdett, majd a jobb első ülésről elővette az engedéllyel tartott fegyverét, és ráfogta a benzinkutasra, hogy engedje el, különben lőni fog.

A kútkezelő a fenyegetés miatt hátra lépett, megkerülte a kocsit, és a jobb első ajtót kinyitva az ülésre tett fegyvert megszerezte, és félredobta. Erre a vádlott a hamis rendszámú kocsijával elhajtott a helyszínről, de menekülés közben nekiütközött egy tűzcsapnak.

A férfit az ügyészség fegyveres rablással, egyedi azonosító jel meghamisításával és ittas járművezetéssel vádolja. A legsúlyosabb bűncselekmény, a fegyveres rablás a törvény szerint öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a házi őrizetben lévő vádlott ügyében letöltendő börtön kiszabását indítványozta. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt