Véget ért a leghosszabb szomáliai túszdráma

külföld
2014 június 7., 14:24
comments 8

Tizenegy tengerésznek sikerült megszökni, akik több mint három évig voltak a Szomália parjainál tevékenykedő kalózok foglyai.

photo_camera Kalózok anyahajóját fogják el Szomália partjaitól nem messze nemzetközi erők egy korábbi akcióban. (AFP)

A több nemzetiségű fogolyból álló csapat - 3 év és 7 hónap raboskodás után - felfeszített egy ablakot, és elrohant a kalózok elől egy közeli faluba, ahol kormánypárti milícia várt rájuk, és adta át őket a polgárháború sújtotta ország kalózellenes hatóságának.

A tengerészek rengeteg súlyt vesztettek, és kínozták is őket. Többször arra kényszerítették őket, hogy pénzt szerezzenek családjaiktól, amiért szabadon engedik őket, ám ez sosem történt meg.

A tengerészek egy része iráni volt, akik még 2010-ben estek a kalózok fogságába, amikor egy Mogadisutól nem messze egy iráni teherhajót elfoglaltak.

Mivel azonban az iráni cégnek nem volt biztosítása, nem tudott fizetni a legénységért. Az iráni tengerészek mellet Sri Lanka-iak, bangladesiek és indiaiak is voltak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt