Elveszik Katartól a 22-es focivébét?

futball
2014 június 08., 06:50
comments 74

Nagyos sok bizonyítéka van a Sunday Times című lapnak arra, hogy Katar úgy szerezte meg a 2022-es focivébé rendezési jogát, hogy megvesztegették a FIFA több döntéshozóját.

Fontos új fejlemény, hogy a FIFA egyik legnagyobb szponzora, a Sony, most azonnali és nagyon alapos vizsgálatot a követel. Jim Boyce, a FIFA alelnöke pedig azt mondta, hogy ha bebizonyosodik, hogy korrupció történt, akkor meg kell ismételni a szavazást. Katar közben már elég sok pénzt és emberéletet áldozott a focivébére. A stadionok ugyanis épülnek, és a rajtuk dolgozó jórészt nepáli, indiai és bangladesi rabszolgák közül több mint ezren vesztették életüket.

Sorra kerülnek elő a Sunday Times bizonyítékai. Így például az, hogy számos fontos vezetőt gáz- és olajipari tárgyalások címszóval csábítottak Katarba. A korrupciót intéző Bin Hammam meglátogatta Valgyimir Putyin orosz elnököt, Michel Platini UEFA-elnököt, illetve Katarban fogadta Franz Beckenbauert, a FIFA befolyásos német tagját. És még sok találkozót szervezett a FIFA vezetői és a katari királyi család között. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.