Hangok, melyektől hirtelen újra életerő költözik a testbe

Hajjajj.

Botladozva, nehézkesen induló hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunkban megint egy eddig sajnálatosan elhanyagolt területről kértünk segítséget. Halas Dóra, a Soharóza kórus alapítója, karnagya rakott össze nekünk egy napindító mixet.

A Soharóza jóval több egyszerű amatőr kórusnál: improvizatív, közösségi játékaik, szokatlan helyszíneken előadott darabjaik az egyik legkülönlegesebb hazai formációvá teszik őket. Léptek már fel vezérlőcsarnokban, bérházak udvarán, cseppkőbarlangban, minden fellépésük egyedi és nehezen felejthető. Követni őket Facebookon és Bandcampen lehet. Dórával hosszabb interjút a Fidelio készített két éve, azt is érdemes elolvasni.

444_hangOver_#54 - Halas Dóra (Soharóza) by !!444!!! on Mixcloud

A mixről pedig ezen a héten sem kell sokat mesélni, ugyanis kaptunk hozzá rövid felvezetőt is:

Az (volt) a jó a másnapokban, hogy annyira fáj a fejem, hogy egyáltalán nem akarok semmit se hallgatni, se zenét, se a szomszéd porszívóját. Aztán van az a pillanat, amikor felcsillan a remény, múlik a fájdalom, és hirtelen új életerő költözik a testbe - és itt, ezen a ponton lehet meglovagolni a kinyílt elmét. Hát ezért van a listában most ilyen is, olyan is: a régi jó kis beat, afrikai és minimál pörgés és/vagy meditatív elszállás. Egy másnap íve. Enjoy.

(fotó: Tóth Simon Ferenc)

Sorozatunknak ez már sokadik része volt. Érdemes a korábbiakba is belehallgatni néha, azokat itt lehet megtalálni.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.