Mégsem kezdik el a Déli Áramlat építését Bulgáriában

eu
2014 június 08., 15:15
comments 15

A bolgár kormányfő utasítást adott a Déli Áramlat megvalósításának felfüggesztésére Bulgária területén. Erről a szófiai kormány még nem értesítette Moszkvát – közölte az orosz energiaügyi minisztérium, ami szerint a kérdést megvitathatják a hétfőre Brüsszelbe tervezett orosz-ukrán-EU háromoldalú gáztárgyaláson.

Plamen Oresarszki bolgár miniszterelnök azután közölte a döntést, hogy ma Szófiában amerikai szenátorokkal találkozott. Azt mondta, hogy az Európai Bizottság kérésére felfüggesztették a gázvezeték bulgáriai szakaszával kapcsolatos munkálatokat.

Brüsszel a héten szólította fel Bulgáriát, hogy halassza el a Déli Áramlat gázvezeték Bulgárián átmenő szakaszának építését, mert az nem felel meg az érvényes uniós szabályozásnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.