Több mint egymillió magyar dolgozik már Angliában?

demográfia
2014 június 08., 08:49

A Hír3 című lap azt állítja, hogy nem nyilvános adatokat szerzett egy brit munkaügyi hivatalból, ahol a TB-igazolványok alapján nyilvántartják, hogy milyen országokból hányan fizetnek társadalombiztosítási járulékot.

Megdöbbentően nagy számról van a cikk szerint szó:

Több mint egymillió, összesen 1.021.711 magyar fizet jelenleg Nagy-Britanniában TB-járulékot, TB-számot pedig már 1,4 millió váltott ki.

Nagy-Britannia hivatalosan azt állítja, hogy nem vezetnek statisztikákat arról, hogy melyik EU-s országból hány munkavállaló érkezett az országba. Az eddigi becslések 200-300 ezer ott dolgozó magyarról szóltak.

A Hír3 szerint ez a statisztika nem nyilvános, az adatokhoz egy kint dolgozó magyartól jutottak, aki a Social Security Office egy tanulmányában bukkant a számra.

A beszámoló szerint idén április végéig 70 ezerrel nőtt a kint TB-számot igénylő magyarok száma. (hír3)

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.