A hat leghülyébb FIFA-előírás a vébémezekre

sport
2014 június 09., 08:49
comments 55

Azt gondolnánk, hogy a focivébén mindenki olyan mezt vesz fel, amilyet akar, hirdetések úgysem lehetnek rajtuk. Ez persze egyáltalán nincs így, a FIFA 92 oldalas kötete tartalmaz minden olyan előírást, amit egy meznek tudnia kell. A Fastco.Design kiválasztotta a hat leghülyébbet!

1. A számok vastagsága

mez

A játésok számainak vastagsága a mezen 3 és 5 centi közt kell hogy legyen. Se nem vékony, se nem vastag.

2. Logók a melegítőkön

Nemcsak a játékosok, hanem az edzők és a kisegítők ruháit is szigorúan szabályozzák. A nem játékos stábtagok öltözékén csak a tarkónál lehet logó. Vagy ha a melegítő oldalára is raknak, akkor az nem lehet nagyobb mint nyolc centi.

3. Színek

szinek

A FIFA elrendelte, hogy maximum négy szín lehet egy mezen. Ebből egy lehet domináns. A mez nem lehet fényvisszaverő vagy színváltó.

4. Logók

A márkázott ruháknál csak logót használhatnak a gyártók, feliratot nem.

5. Középre helyezett logók

A vébén a mezen a logót a vállrész közepére kell helyezni, így:

3031564-inline-3-equip1

6. A baseballsapkán lévő nemzeti zászló maximális mérete

25 négyzetcenti lehet a zászló mérete a sapkán. De ki látott már ilyen fejfedőt focimeccsen?

[read-html fifa2014_tippjatek.html]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.