A világ legjobban kereső nője: egy férfi

gazdaság
2014 június 10., 07:28
photo_camera Woodhull Sexual Freedom Alliance / Wikimedia Commons

Illetve egy férfinak született nő. Martine A. Rothblatt még Martinként alapította a Sirius szatellitrádiót, aztán a nemváltoztatása után a United Therapeutics nevű céget. Ott keresett tavaly 38 millió dollárt.

Ezzel a 38 millióval - aminek a nagy része amúgy részvényopció - toronymagasan vezeti a legjobban kereső vezérigazgatónők listáját. A második helyezett Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója a maga 25 millió dollárjával.

Egy átlagos vezérigazgatónő amúgy 1,6 millió dollárral keres kevesebbet, mint egy átlagos vezérigazgató. Nem is csoda, hogy a világ legjobban fizetett 200 vezérigazgatójából 189 férfi.

A helyzet egyedül a techiparban fordított - a toplistára felkerült 11 nő nagyobb részt techcégeknél dolgozik. Ők pedig átlagban még többet is keresnek férfi kollégáiknál. (Via Business Insider)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.