Dögmeleg lesz holnap

nyár
2014 június 10., 16:35
comments 5

Holnapra már 14 megyére és Budapestre adott ki a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye + Budapest

Budapesten, ahol ma megdőlt a melegrekord, a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

  • A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.
  • A legmagasabb hőmérséklet általában 31 és 36 fok között, északkeleten kevéssel 31 fok alatt alakul.

Holnap is nagyon erős UV-B sugárzás várható, a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni, így mindenkitől azt kérik, hogy fokozottan védekezzen a leégés ellen, és aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne napozzon. (Folyadékbevitelt fokozni!)

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna és Pest megyére, illetve Budapestre a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Délután az ország középső részén és délen, este északnyugaton is előfordulhat elszórt jelleggel zivatar, amit átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg jégeső kísérhet.

Csütörtöktől mérséklődhet a rekkenő hőség, de néhol még akkor is 32 fokig melegedhet a levegő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.