Oscar-díjat ennek a videoklipnek! Most azonnal!

Peter Gabriel Sledgehammerjének videóját a mai napig a valaha készült egyik legjobb klipnek tartják. Különböző animációs technikák keverednek benne a stop-motiontől kezdve a gyurmás trükközésig. Nyert is 9 MTV VMA-díjat (annak idején, amikor a csatorna még releváns volt zene terén), és ezt a rekordot azóta se döntötte meg senki.

Persze azóta is születtek videoklipek, amik a maguk módján forradalmiak voltak és teljesen egyedi ötlet mentén megvalósítva el is nyerték a jutalmukat.

Viszont olyan szintűt már jó pár éve nem dobott senki, mint a szinte ismeretlen Throne együttes, konkrétan a metál zenekar énekes-gitárosa, Nicos Livesey, aki egész egyszerűen varrt egy videoklipet.

Majdnem nyolc hónap folyamatos munka és 45 millió öltés után meg is született a zenekar Tharsis Sleeps című dalának videója:

A meredek és elsőre még a készítőknek is megvalósíthatatlannak tűnő ötlet, valamint a tény, hogy egy metál zenekar énekes-gitárosa szabadidejében öltöget, varrogat, hímezget, egyszerre teszik a klipet bájosan zseniálissá, még ha a zene azonnal nem is vágja falhoz az embert.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.