A lengyel miniszterelnök kritizálta azt az orvost, aki lelkiismereti okokból nem végzett el egy abortuszt

vallás
2014 június 11., 14:55
comments 346

Donald Tusk azután szólalt meg, hogy Lengyelországban botrány lett annak az orvosnak az ügyéből, aki megtagadta, hogy abortuszt végezzen el egy nőn, akinek magzatáról lehetett tudni, hogy súlyos agykárosodással jönne a világra.

Függetlenül attól, hogy mit mond a lelkiismeretük, az orvosoknak a törvényeknek megfelelően kell cselekedniük.

- mondta Tusk az eset után. Lengyelországban borzasztóan szigorúak az abortuszt engedélyező törvények, csak akkor lehet a terhességmegszakítást elvégezni, ha vagy az anya, vagy a magzat élete vagy egészsége súlyos veszélynek van kitéve.

Az orvos, Bogdan Charzan a Szent Család gyermekkórház igazgatója Varsóban. Egyike annak a háromezer római katolikus orvosnak, akik korábban közösen adtak ki nyilatkozatot, amiben az állt, hogy lelkiismereti okokból megtagadhatják az abortusz elvégzését, ha az vallási meggyőződésüknek ellent mond.

Tusk szerint ha az ügyészség arra jut a vizsgálat során, hogy törvénysértés történt, akkor bíróság elé fog kerülni az ügy. (via TheNews.pl)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.