Félmillió ember menekült el Moszulból

külföld
2014 június 11., 10:28
comments 16

Félmillió ember menekült el Moszulból, Irak második legnagyobb városából. Kedden szállták meg és vontak ellenőrzésük alá a várost szunnita fegyveresek. A miniszterelnök kérte a parlamentet, hogy a városra és környékére vezessék be a rendkívüli állapotot.

photo_camera . AFP PHOTO/SAFIN HAMED

A dzsihádista lázadók kijelentették, hogy ők felszabadítani jöttek a várost. Moszulból kaotikus állapotokról és félelemről érkeznek hírek, senki nem tudja, hogy mit terveznek a várost elfoglaló ISIS harcosok.

photo_camera AFP PHOTO/SAFIN HAMED

Közel félmillió ember hagyta el eddig Moszult és környékét, közel negyven kilométeres kocsisor áll a városból kivezető utakon. Sokan a kurd területek felé indultak, ami biztosan nem tud megbirkózni a migráns tömeggel. Kurdisztán miniszterelnök Nechirvan Barzani máris az ENSZ Menekültügyi Igazgatóságához fordult segítségért. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.