Orbán Viktor ott lesz a világbajnoki döntőn

sport
2014 június 12., 11:46
comments 58

És ha a miniszterelnök idejébe belefér, egy elődöntőt is megnézne. Ezt a választ kaptuk Havasi Bertalantól, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjétől.

Havasi azt írta, hogy Orbán Viktor 1998 óta minden vb-döntőn a FIFA vendége, idén is. Minden költséget ő maga áll.

A Bors korábban azt írta, hogy a FIFA-tól kapott meghívó két főre szól. A lap akkor úgy tudta,  hogy Orbán a hagyományoknak megfelelően Gáspár fiát viszi magával, aki idén lett elsőosztályú játékos Felcsúton.

A sajtóiroda vezetőjétől nem tudtuk meg, hogy Orbánnal utazik-e a fia. A FIFA állja a szállást, a belépőket és a helyszíni közlekedést, de az odautazást nem. A repülőjegy a döntő idején milliós nagyságrendű.

Orbán Viktor első útja miniszterelnökként a franciaországi világbajnokságra vitt, még 1998-ban, azóta nem hagyott ki egy vébédöntőt sem.

Az előző világbajnokságon, Dél-Amerikában azt nyilatkozta, hogy előzetesen latin-amerikai dominanciát várt a világbajnokságon, és úgy gondolta, az európai futballra most visszaüt, hogy az üzlet és a sport túlment azon a határon, amelyet nem szabad átlépni. Ehhez képest a négy között hárpom európai csapat volt. A spanyol-holland-döntőben pedig a spanyoloknak szurkolt. Több megjegyezése egyébként arra utal, hogy amúgy brazil drukker.

Orbán akkor azt mondta: a magyar válogatott részvételére 2010-ben reális esély volt, de 2014-ben reális elvárás a részvételünk:

"Amíg nem ismerjük fel a saját felelősségünket, addig nem leszünk sikeresek. Szerintem Csányi úr elnöksége az MLSZ élén reményt ad arra, hogy szembenézzünk önmagunkkal, az igazsággal, és a saját hibáinkban keressük leginkább a kudarcaink okát. Miután az elmúlt években ígéretes dolgok is történtek a magyar futballban, elsősorban a utánpótlás területén, úgy gondolom, jó esélyünk van arra, hogy a következő világbajnokságot ne nélkülünk rendezzék meg. Szerintem már ezen is itt kellett volna lennünk, a külföldön játszók tudása indokolta volna, hogy össze tudjunk rakni egy olyan csapatot, mint amilyen mondjuk a szlovénoknak van, és hogy ez nem sikerült, az szakmai probléma, de ez nem az én dolgom, ezt majd megoldja az MLSZ vezetése. Reális elvárás, hogy négy év múlva ott legyünk, ahol a futball van, vagyis a világbajnokság harminckettes döntőjében, és nem is szeretném, ha bárki lejjebb tenné a mércét" - idézte akkor a kormányfőt az Origo.

A magyarokat ezúttal is csak Orbán Viktor képviselő majd a vébén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.