Betonnal öntötték fel aktivisták a londoni hajléktalanellenes tüskéket

külföld
2014 június 13., 05:19
comments 73

Az üzletek és lakóépületek elé kiépített tüskék pár napja kezdték el borzolni az idegeket az interneten, és viszonylag hamar konkrét cselekedet követte a felháborodást.

London egyik legelegánsabb negyedében, a Regen Streetnél egy Tesco üzlet elé felhúzott tüskéket öntötték ki munkásnak öltözött aktivisták.

Egy nappal korábban Otthonok, nem tüskék címmel tüntetést is szerveztek az üzlet elé.

photo_camera (via facebook.com)

A Vice információi szerint a hajnali betonozást pedig a London Black Revolutionaries nevű szervezet vitte véghez. A szervezet egyik tagja elmondta a lapnak, hogy tudják, hogy sokan vannak, akik azt gondolják, hogy a tüskék hasznos dolgok, mert a hajléktalanok így legalább nem alszanak majd az utcán. Csak szerinte ők azt felejtik el, hogy az utcán alvás nem egy olyan dolog, amit választ az ember.

A Tesco szerint ők nem is az ottalvás, hanem az ücsörgés és a helyben ivás ellen emelték a tüskés részt. A történetből országos botrány lett, London polgármestere, Boris Johnson például azt mondta róluk, hogy

ocsmányak, károsak és ostobák, amiket azonnal el kell távolítani onnan.

Most hogy le lettek öntve betonnal, egy fokkal macerásabb lesz. Képek az akcióról a Vice-on.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.