Lelőttek egy ukrán katonai szállítógépet, legalább 49 utas meghalt

háború
2014 június 14., 06:14
comments 39

Lelőttek egy IL-76 típusú ukrán katonai szállító repülőgépet szombatra virradóan a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében – erősítette meg az ukrán védelmi minisztérium az erről szóló sajtóhíreket.

A CNN ukrán katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy legalább 49 ember volt a fedélzeten. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gépen tartózkodók közül hányan haltak meg, és hányan élték túl a támadást.

A gép éppen a luhanszki repülőtér felé ment. Kijev az oroszbarát szakadárokat tette felelőssé a támadásért. A minisztérium közölte, hogy a repülő katonákat, felszerelést és ellátmányt szállított.

„A terroristák orvul nagy kaliberű gépfegyverrel lőttek.”

– közölte a védelmi minisztérium.

Az ukrán hadsereg éppen az előző nap foglalta vissza Mariupol várost az oroszbarát szakadár lázadóktól.

Luhanszkban és környékén Donyeckhez hasonlóan hetek óta tart az ukrán hadsereg „terrorellenes hadművelete” az ottani oroszbarát szeparatisták ellen, akik kikiáltották a „luhanszki népköztársaságot”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.