Bemutatkozó szöveg? Ugyan! Tök mindegy, ki vagy, ha van egy jó fotód, tuti rádmennek a neten!

ÉLET
2014 június 16., 07:33
comments 1

Kezdetben az érdekelt, hogy mennyire rasszisták az emberek a netes társkeresőkön. Ezért regisztráltam a Csajok és Pasik oldalára (amiről már írtunk errefelé) két profilt.

  • Ugyanazzal a Selena Gomez képpel
  • Ugyanazokkal a paraméterekkel
  • 80%-ban azonos leírással
  • Azzal az egy különbséggel, hogy az egyik lánynál, Katánál beírtam, hogy neki fontos a roma származása, a másiknál, Lucánál pedig nem írtam be ilyesmit.
Kata roma lány
photo_camera Kata roma lány
Luca nem roma lány
photo_camera Luca nem roma lány

Kezdetben nagyjából ugyanannyian érdeklődtek a lányok iránt. A roma Kata 44, a nem roma Luca 36 üzenettel zárta az első hetet. Ebbe most beleértem az előre megírt, ingyen küldözgethető “pókokat”

a pénzbe kerülő, jól átgondolt kézműves üzeneteket

és a szimpla köszönéseket is.

Feltűnt, hogy szinte mindenki a képem után érdeklődött, azok is, akikben láttam valami izgalmat. A

  • "gyönyörű arcom",
  • annak "titokzatossága",
  • a "szexiség, ami árad a képről",

az szóba került. Meg hogy tegyek fel több fotót. De az, hogy hol bulizom ennyit, mi a kedvenc kajám vagy épp, hogy cigány vagyok az nem jött elő.

photo_camera Udvarlás írásban

Ebből lehetne arra következtetni, hogy beértek Kozsó és/vagy Müller Péter tanításai a feltétel nélküli szeretetről és elfogadásról a magányos férfiak körében. Meg arra is, hogy ameddig jól nézel ki, mint Selena, és ezt elégséges mennyiségű képpel tudod bizonyítani, addig minden más hulla mindegy.

Ezt a dolgot, mármint, hogy egy jó kép mellett bármit benyelnek-e a magányos fiúk, mindenképpen tisztázni akartam. Jó, meg szórakozni még egy egy kicsit. Ezért elkezdtem változtatgatni a bemutatkozó leírásomat. A kép (Selena) természetesen maradt.

photo_camera 23 éves vagyok és AZONNAL gyereket akarok!
photo_camera A tisztaságot szeretem, a testnedveket nem.

Az esetek többségében akkor jött szóba a bemutatkozó szöveg, ha én rákérdeztem, hogy nekik miért nincs vagy hogy mit gondolnak az enyémről. Ezután kénytelenek voltak rápillantani, és reagálni. Jellemzően valami rövid tőmondattal jelezték, hogy látták, majd finoman visszaterelgettek inkább a "totálszexivagy" vagy "küldjmégképet" ismerős univerzumába.

photo_camera Ha átjössz, akkor berakhatunk cigányzenét.

Ez volt a teteje:

"- máris baba projekt...elég korai 23 évesen..nem? :)

- annyira azért nem vészesen korai

- mindenki maga dönti el... de egyelőre én még ennyire nem gondolok előre :) Igazából nem tudom eldönteni hogy egy kedves aranyos jókislánnyal van dolgom vagy pedig vérbeli vadmacskával aki imádja szétkarmolni a pasik hátát az ágyban... kérem segítsen ezt a dilemmát megválaszolni ;) :)"

Ettől a beszélgetéstől kicsit olyan érzésem lett, mintha az a csoki lennék, ami kibontva leesett a földre, és az ember elgondolkozik rajta, hogy megegye-e, de már úgy rákívánt a dologra, úgyhogy végül is azt mondja magának: belefér.

Voltak persze kivételek, akik maguktól olvasták el az adatlapot, erre reflektálva kerestek meg, amitől az az érzésem lehetett, hogy őszintén érdeklődnek,

"Nagyon szimpatikus volt a bemutatkozásod, én is szeretnék gyerekeket!"
photo_camera "Nagyon szimpatikus volt a bemutatkozásod, én is szeretnék gyerekeket!"

vagy épp átlátnak a szitán testnedv ügyben,

vagy hibrid üzemmódban nyomják, és csak ráerősítenek a kibontott, ám földre esett csokis érzésre,

sőt olyanok is, akik valóban tartalmas beszélgetésre. és talán igazán társra vágytak. Őket hamar el is engedtem, nehogy baj legyen.

Toronymagasan vezettek viszont azok, akik érezhetően csak arra mentek, hogy maximum olyan mélységű beszélgetés alakuljon ki, amitől már nem kell megvárni a Travel Channel éjfél utáni műsorait.Tagadhatatlan, hogy ettől egy kicsit elkapott a gépszíj, és a következőkben szívesen lettem volna még

  • Megszállottan vegán
  • Szuicid hajlamú
  • Hisztériás
  • Durván arachnofóbiás, aki még a Pókembert sem nézi meg a moziban

hogy a pár hónappal ezelőtti amerikai példa nyomán tovább boncolgassam, hogy a jócsaj külső vagy a kriminális belső számít-e többet. Közben már teljesen normális srácok is elkezdtek írni, amitől lelkiismeretfurdalásom lett, plusz kifogytam a pénzből, ami nélkül nincs üzenet váltás.

Meg a nyugtalanító személyiségjegyek további próbálgatásával végképp eltávolodtam volna a kísérlet eredeti fókuszától, ami a rasszizmusról szólt. Persze ilyen típusú kísérlet alapján nem vonhatunk le kőbe vésendő következtetéseket, de nagyon úgy fest: egy szép lányról készült izgi kép a legtöbb hátrányosnak gondolt tulajdonságot felülírhatja.

XOXO Selena Kata&Luca

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.