Ne mossa meg a csirkét, ha kedves az élete!

gasztronómia
2014 június 16., 09:24
comments 50

Mindig mossuk meg az ételt

- szól a klasszikus tanács.

Persze, de csak akkor, ha hasmenést és gyomor-bélhurutot szeretnénk

- válaszolja erre a brit Food Standard Agency.

chicken

Igaz, ők ezt kifejezetten a csirkehúsra értik. Az ételmérgezések legnagyobb részéért felelős Campylobacteriosis ugyanis, ami többek között a fent leírt tünetekkel jár, sokkal jobban terjed a vízcseppekkel, mintha békén hagynánk azt a csirkét, és egyszerűen csak elkészítenénk. Úgyhogy azt javasolják:

ne mossuk meg a nyers csirkét, ha jót akarunk.

chicken2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt