Nem bizonyított, hogy a volt rendőr fenyegette Lázár János családját

Ma hirdettek ítéletet abban az ügyben, amiben egy férfit terrorcselekménnyel és zaklatással vádoltak, a sértett pedig Lázár János és Czerván György volt.

A 46 éves volt rendőrt két évre próbára bocsátott a Szegedi Törvényszék, amiért az agrárgazdaságért felelős Czerván György államtitkárt zaklatta – írja az MTI.

A terrorcselekménnyel fenyegetés vádja alól bizonyítottság hiányában felmentették a vádlottat, aki a tárgyaláson nem jelent meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2012 novemberében emelt vádat. Eszerint 2011. május 16-án a tápióbicskei postahivatal körzetében fenyegető levelet adott fel Lázárnak címezve, a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal címére. A levélben egy „szövetség” nevében a kifogásolt törvényjavaslat miatt Lázárt a gyerekei súlyos bántalmazásával fenyegette meg. A vádlott azt mondta: nem ő írta a levelet Lázár Jánosnak, mert több számítógép van otthon, amiket nem csak ő, hanem a gyermekei, a felesége, a barátaik, és volt kollégái is használhattak.

Az ítélet szerint B. Z., akit hátrányosan érintett a szolgálati nyugdíjra vonatkozó kormánypárti törvényjavaslat, többször fölhívta telefonon Czerván György államtitkárt, országgyűlési képviselőt meg a családját, és megjelent a lakásánál is.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.