Nagyot szakított a kaszinókoncessziós szerződéseken dolgozó ügyvédi iroda

politika
2014 június 18., 03:33

A Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Népszabadság kérte ki, hogy mennyiért dolgozott a Bártfai Beatrix a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodával a kaszinókoncessziók szerződésének előkészítésén, ellenjegyzésén.

Bruttó 48,8 milliót kértek.

A koncessziókat amúgy ifj. Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft. kapta, illetve Andy Vajna körébe tartozó Las Vegas Kft. nyerte el. A lap szerint a minisztérium jogi apparátusa is elvégezhette volna azt a munkát, amivel az ügyvédi irodát megbízták mégsem ezt történt. Sőt, a kikért adatok szerint még drágán is dolgoztak. 2002 és 2010 között, az akkori Pénzügyminisztérium, hasonló, kaszinóval koncesszióval kapcsolatos jogi munkára összesen 17 milliót fizetett ki.

  • A Horváth és Társai Ügyvédi Iroda az Eurovegas-szerződés előkészítéséért 8,4 millió forintot kért 2006-ban,
  • a King’s City koncesszió jogi munkájáért egymilliót kapott 2008-ban,
  • az Álomsziget koncessziószerződéséért 7,2 milliót kapott, szintén 2008-ban.

Bártfai Beatrix irodája korábban Sukoró-ügyben képviselte már az államot, összesen közel százmilliós megrendelést zsebelt be az államtól. (Nol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.