A TASZ-hoz és a a K-Monitorhoz is kiszáll a Kehi

POLITIKA
2014 június 19., 09:46
comments 67

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal munkatársai mostanában sorra járják demonstratív ellenőrzés céljából a civil szervezeteket. Most a korrupcióellenes munkát végző K-Monitor következik, erről a szervezet számolt be Facebook-oldalán. Mint kiderült, a K-Monitor is szerepel azon a listán, amin a kormány az ellenzékinek gondolt szervezeteket összesítette, és melyek támogatása miatt nekimentek a Norvég Civil Alapnak.

Update: azóta a szintén listázott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is Facebook-on jelentette be, hogy ellenőrizni fogja őket a kormányzati szerv. Mint írják:

Ma reggel abban a kétes értékű megtiszteltetésben volt részünk, hogy levelet kaptunk a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól, a kormány "vasöklétől". A Norvég Civil Támogatási Alapból kapott pályázaton teljes elszámolását kérik tőlünk. Bár nincs takargatnivalónk és a kért dokumentumokat rendelkezésükre bocsátjuk, nem ismerjük el ennek az ellenőrzésnek a jogszerűségét. Csak azért működünk együtt a Hivatallal, hogy ne függeszthessék fel az adószámunkat. Vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy milyen jogi lépéseket tehetünk az ellenőrzés jogszerűtlensége miatt. Szomorú, hogy itt tartunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.