A Krétakör nem működik együtt a náluk is vizsgálódó KEHI-vel

2014 június 19., csütörtök 15:56
99

A Krétakör Alapítvány nem működik együtt a KEHI-vel a szerintük törvénytelen vizsgálatban, Gulyás Márton ezt jelezte is a Hivatalnak. A facebookra bővebben leírták, hogy miért döntöttek így:

A mai napon számos civil szervezet, köztük a Krétakör Alapítvány is, ajánlott levelet kapott a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól, amelyben a Norvég Civil Támogatási Alaptól elnyert pénzek ellenőrzéséről tájékoztatnak. A Krétakör Alapítvány az elmúlt hetekben a civil szervezetek ellen indított lejárató kampány miatt már számított erre a lépésre, így számos jogásszal konzultált a KEHI vizsgálatának jogosságát illetően. Ezek a jogi vélemények egybehangózóan azt állítják, hogy a KEHI-nek nincs joga a NCTA-tól elnyert pénzeket vizsgálni, hiszen a szervezet feladata az állami pénzek költése feletti kontrol, ellenben az NCTA-tól elnyert pályázati pénzek függetlenek a magyar államháztartástól.

A Krétakör szerint, ők eddig is együttműködtek a törvényben előírt szervezetekkel, volt náluk NAV vizsgálat, ami mindent rendben talált, és működésükről eddig is készültek könyvvizsgálói jelentések. Ők a jövőben is együttműködnek a törvény által meghatározott szervezetekkel,

de nem fogja magát alávetni politikai szándékból indított vizsgálatoknak! Mi nem politikai hecckampányoknak, hanem a társadalomnak tartozunk elszámolással, és ahogy eddig, úgy ezután is meg fogunk felelni az utóbbiaknak.

Május végén indított a KEHI vizsgálatokat a norvég alap pénzeit használó szervezeteknél.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt