Obama: Amerika kész célzott katonai akciókra Irakban

külföld
2014 június 19., 17:46
comments 14
photo_camera AFP PHOTO/Mandel NGAN

Az amerikai elnök a Kongresszussal fog konzultálni az ügyben, de az már biztos, hogy egy átfogó cselekvési terv keretében 300 katonai tanácsadót küld vissza Irakba, akik nem vesznek majd részt a harcokban. A háromszáz fős kontingens zöldsapkásokból, rangerekből, valamint SEAL egységekből fognak állni. Az ISIS iszlamista milícia már több iraki várost elfoglalt, és a főváros felé tartanak. Amerika megerősítette a bagdadi nagykövetségének védelmét, növelte a térségbeli hírszerző és megfigyelő tevékenységét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.