Az Átlátszó sem működik együtt a Kehi-vel, inkább nyilvánosságra hoznak minden információt

POLITIKA
2014 június 20., 12:46
comments 62

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal csütörtökön küldött a kormány által listázott civil szervezeteknek levelet, hogy akkor vizsgálódnának náluk egyet. Ilyen levelet kapott az atlatszo.hu, illetve a norvég civil alapból támogatott projektjüket lebonyolító Asimov Alapítvány is.

Közös közleményükben most azt írják,

"Az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány úgy véli, hogy a KEHI-nek a hatályos jogszabályok nem biztosítanak hatáskört erre a vizsgálatra, ezért nem működünk együtt a törvénytelenül pártcélokra használt állami hivatallal.

Ugyanakkor mivel nincs semmi titkolnivalónk, a KEHI által vizsgált pályázattal és a pályázati elszámolással kapcsolatos adatokat az Asimov Alapítvány honlapján bárki számára elérhetővé tesszük."

Hasonlóan tagadta meg az együttműködést csütörtökön a Krétakör Alapítvány is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.