Most lett vége a világnak: elektromos motorral állt elő a Harley-Davidson

2014 június 20., péntek 9:57
65

Amire soha senki nem számított volna: a Harley-kban a hangjuk a legjobb, erre kijönnek egy hangtalan motorrral.

Ami a legmeglepőbb: a LiveWire egész jól néz ki, sokkal inkább power cruiser, mint chopper, messziről simán lehetne egy Ducati Diavel-prototípus is, csak nem annyira extrém, inkább visszafogott, ami a Harley-tól teljesen szokatlan. A LiveWire erőteljes, jó kiállású motor, szép arányokkal, még ha láthatóan a föld felé is húzza az elektromos hajtás. Légiesnek semmiképpen nem légies, dehát melyik Harley az?

harley

A Wired ki is próbálta a LiveWire-t, és azt írják, egész jól megy. A jól menés persze relatív: a 74 lóerejével állítólag 4 másodperc körül van százon, a végsebessége viszont csak 150 km/h, a hatótávolsága meg egyenesen vicc: 85 kilométer. Azzal Pestről a Balatonig se megy el, Lepsénynél meg kell állni tölteni, ami három és fél óráig tart. Ebben nyilván közrejátszik az akkumulátor meg az elektromos hajtás súlya, azt mondják, hogy csak az akksi van vagy 110 kiló, ami akkor is sok, ha a benzines Harley-k sem balettáncosok.

Csak hát ez a hang. A gyári videón hallatszik, hogy pontosan olyan, mint amikor az ember bekapcsol egy elemes hajszárítót, és kurva messzire elhajítja. Jó, nem olyan messzire, csak 85 kilométerre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt