Most lett vége a világnak: elektromos motorral állt elő a Harley-Davidson

közlekedés
2014 június 20., 09:57
comments 65

Amire soha senki nem számított volna: a Harley-kban a hangjuk a legjobb, erre kijönnek egy hangtalan motorrral.

Ami a legmeglepőbb: a LiveWire egész jól néz ki, sokkal inkább power cruiser, mint chopper, messziről simán lehetne egy Ducati Diavel-prototípus is, csak nem annyira extrém, inkább visszafogott, ami a Harley-tól teljesen szokatlan. A LiveWire erőteljes, jó kiállású motor, szép arányokkal, még ha láthatóan a föld felé is húzza az elektromos hajtás. Légiesnek semmiképpen nem légies, dehát melyik Harley az?

harley

A Wired ki is próbálta a LiveWire-t, és azt írják, egész jól megy. A jól menés persze relatív: a 74 lóerejével állítólag 4 másodperc körül van százon, a végsebessége viszont csak 150 km/h, a hatótávolsága meg egyenesen vicc: 85 kilométer. Azzal Pestről a Balatonig se megy el, Lepsénynél meg kell állni tölteni, ami három és fél óráig tart. Ebben nyilván közrejátszik az akkumulátor meg az elektromos hajtás súlya, azt mondják, hogy csak az akksi van vagy 110 kiló, ami akkor is sok, ha a benzines Harley-k sem balettáncosok.

Csak hát ez a hang. A gyári videón hallatszik, hogy pontosan olyan, mint amikor az ember bekapcsol egy elemes hajszárítót, és kurva messzire elhajítja. Jó, nem olyan messzire, csak 85 kilométerre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.