Szigetvári Viktor lett az Együtt (és a Szolidaritás) irányítója

Különös hangú közleményt adott ki a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetője, Kónya Péter. Kónya visszavonul a pártpolitizálástól, és a parlamenti munka mellett, a terepmunkával akar megint foglalkozni.

Ebből mi azt hallottuk ki, hogy eltávolódik egymástól a választási szövetségben összefort két ellenzéki erő, de nem.

Kónya valóban kivonul a pártszövetség irányításából, de a Szolidaritás marad, ez derült ki az Együtt mai tisztújító ülésén a Városligetben. Bajnai Gordon is hátrébb lép, Szigetvári Viktor, az Együtt politikai stratégája viszont előre.

MTI Fotó: Kovács Attila

Ma ugyanis két társelnököt és egy ügyvezető elnököt választott magának a szervezet. Szigetvári lett az ügyvezető (operatíve ő irányít), a két társelnök pedig a szolidaritásos Székely Sándor és az Együttben politizáló, de a Millát megalapító Juhász Péter.

Lesz a formációnak egy három havonta ülésező Országos Politikai Tanácsa, na ennek a feje lesz Bajnai Gordon.

Ezzel szorosabbra fonták a három szervezet együttműködését. Eddig ugyanis a három mozgalom (Haza és Haladás, Szolidaritás,  Milla) delegált két-két vezetőt (Bajnai-Szelény, Kónya-Székely, Juhász-Gulyás József), most azonban már csak hárman elnökösködnek.

A cél pedig az, hogy végül egy elnöke legyen az Együttnek, de ehhez még jobban össze kell forrniuk, Szigetvárit például az igazgatja, hogyan lehet egy rendes szocdempártot grundolni, ahelyett, hogy olcsó populizmussal mennének neki Orbánnak.

Ahogy az indexes Panyi Szabolcs cikkéből kiderül:

Az átmeneti időszak után a tervek szerint a pártot egy elnök, két alelnök, és hat elnökségi tag fogja majd irányítani.

Cikkünk megjelenése után a Magyar Szolidaritási Mozgalom ezt kívánta velünk közölni:

- Szigetvári Viktor nem lett a Magyar Szolidaritás Mozgalom irányítója.
- Az Együtt és a Szolidaritás továbbra is szövetségben dolgozik, de két különálló szervezetként, ahogyan eddig is.