Egy egész államapparátus nyomoz a kukák között közösülő pár után

Az úgy kezdődött, hogy néhány hónapja volt ez a kép, biztos van, aki emlékszik rá:

A fotó a Delaware állambeli Newarkban készült, és mint jól látható, egy kukák között közösülő párt ábrázol. Március 17-én, Szent Patrick napján készült, amikor az írek tiszteletére mindenki zöldbe öltözik, berúg, és hülyeségeket csinál. Például kukák között közösül.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a fotó és a videó gyorsan körbeszaladt az interneten, az Instagramon mindenki fűzött hozzá valami vicceset, és megjárta a Redditet is, ahol az egyik felhasználó, bizonyos unic0rnbl00d beírta egy vicces kommentbe, hogy a képen látható nő a nővére (vagy a húga, mindegy, sister.)

Na ez az, amit nem kellett volna.

Delaware állam igazságügyi minisztériuma, ami az állami főügyész alá tartozik, küldött egy hivatalos felszólítást a Redditnek, hogy azonnal adja ki unic0rnbl00d összes személyes adatát, és az eredeti (azóta törölt) posztra írt összes választ.

Azonnali kérdések:

  • Ki olvasgatja ilyen hévvel a delaware-i igazságügyi minisztériumnál a Redditet?
  • Milyen nyomós társadalmi érdek fűződik ahhoz, hogy az államapparátus minden lehetséges eszközét bevetve nyomozzanak valaki után, aki poénból beírt valamit a Redditre?
  • És ha nem poénból? 

Bár a felszólításra nagybetűkkel rá van írva, hogy a felhasználót nem szabad értesíteni, a Reddit ezen csak nevetett, hiszen az ilyesmit csak bíróság rendelheti el, úgyhogy természetesen azonnal elküldték az iratokat unic0rnbl00dnak, aki a hozzászólást törölte, a felszólítást meg közzétette.

Két érdekes tény:

  • Delaware állam túlbuzgó főügyésze nem más, mint Beau Biden, Joe Biden alelnök fia.
  • Unic0rnbl00dnak nincs se húga, se nővére. Tényleg csak viccelt.

(Techdirt)