Vesztett a focivébés tippjátékon, a halálba vetette magát egy kínai diák

Tbg
Egyéb
2014 június 24., 06:02
comments 1

Mintegy 20 ezer jüannyi (674 ezer forintnyi) adósságot halmozott fel egy másodéves diák Kínában, ezért fogta magát, és a hetedikről a mélybe vetette magát a kollégiumból.

photo_camera Focivébét nézők Pekingben (AFP PHOTO / GREG BAKER)

Egyik társa, az esemény szemtanúja hallotta, hogy öngyilkossága előtt valakivel beszélt telefonon, akinek azt mondta, csak két nap múlva tudja kifizetni az adósságát. Az eset Panyuban történt Kuangtung tartományban.

A sajtóban csak Lin néven emlegetett fiúról nem tudni, melyik csapatra fogadott.

Kínában rengetegen űzik szenvedélyesen a szerencsejátékokat, ezért általában tiltott vagy szigorú állami monopólium alatt áll a szektor.

Az állami focivébéhez kapcsolódó tippjátékon idáig 4 milliárd jüan (144 milliárd forint) értékben adtak el szelvényt, és tízmilliárdra számítanak a torna végén. Négy évvel ezelőtt fele ennyi játékot játszottak. (YahooNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.