A görögök és a románok után a magyarok dolgoznak legtöbbet Európában

Egy francia kutatóintézet, a Coe-Rexecode ment utána annak, hogy _valójában_ mennyit dolgoznak az egyes EU-tagállamok állampolgárai. Azaz hogy szemben a nominális munkamennyiséggel, ami magában foglalja a betegszabadságokat, a gyest, a nyaralást, sztrájkokat és a munkahelyre utazást, mennyi időt töltenek _valójában_ munkával. 

E szerint pedig az jött ki, hogy a teljes állásban dolgozók közül 2013-ban Romániában dolgoztak a legtöbbet az emberek, összesen 2099 órát az évben.

A görögök jöttek a második helyre, majd a magyarok, a bolgárok, a horvátok, a lengyelek, a lettek, szlovákok, észtek és ciprusiak következtek. Akiket nem találni a lista élmezőnyében, azok a fejlett nyugati államok munkásai.

Tüntetés Görögországban a megszorítások ellen (LOUISA GOULIAMAKI)

A lista legvégén a finnek (1648 munkaóra) és a franciák (1661) vannak, majd a svédek, dánok, belgák, olaszok, spanyolok és hollandok jönnek. A középmezőny a brit és német munkavállalókból áll.

Ezek a számok élesen szembemennek azokkal az eléggé elterjedt sztereotípiákkal, melyek szerint a válság által leginkább sújtott országokban egyszerűbben lustábbak az emberek és kevesebbet dolgoztak volna. Viszont persze ez az adat még nem állít semmit a hatékonyság és a munkaerő-kihasználás helyes módjairól.  (via EuObserver)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.