Megint eltelt egy hét, megint kiderült a General Motors egy típusáról, hogy életveszélyes

külföld
2014 június 26., 04:22
comments 12

Az elmúlt hetekben már vagy húszmillió gyártmányát visszahívni kényszerült General Motors újabb típusáról derült ki, hogy potenciálisan halálos hibája van. A 2013-ban és 14-ben gyártott Chevrolet Cruze-ok légzsákjairól derült ki, hogy nem működnek, ezért ezek forgalmazását most leállították.

"Bizonyos járművek olyan vezetőoldali légzsákkal kerülhettek forgalomba, amelyek nem megfelelő alkatrészekből lettek összeállítva" - mondta a GM szóvivője, Jim Cain. A cég eddig 33 ezer olyan autót azonosított, amit a rossz alkatrésszel szerelhettek. Ezeket mind Észak-Amerikában azonosították, a világ más részéről eddig nem jelezték a hibát.

Az eladások leállítása még nem számít visszahívásnak, vagyis egyelőre nem tudni, hogy adtak-e már el belőlük. Ez amúgy könnyen előfordulhat, a Cruze a második az amerikai autóeladási toplistán. (Via USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.