Na, így kell küzdeni az online kalózkodás ellen

TECH
2014 június 26., 19:18
comments 10

Az amerikai MPAA, a nagy filmes szerzői jogvédő szervezet megpróbálta leszedetni a Google-vel a Full Length Films (teljes hosszúságú filmek) subredditet. Ide egyébként régóta senki sem járt, de azért az MPAA-t zavarta, hogy néha megjelenik a Google találatok között. A szervezet Google-nek küldött kérését megtalálta a torrentekkel foglalkozó Torrentfreak nevű oldal, és ki is posztolták. Erre viszont elképesztő élet kezdődött a korábban halott subreddtiten, ahol ma egy nap alatt több ember fordult meg, mint korábban hetek alatt. Szép munka volt MPAA! (TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.