A TEK szólt a Zeneakadémiának a Roszatom koncert miatt

POLITIKA
2014 június 26., 13:17
comments 45

A Terrorelhárítási Központ azt írta, hogy nem ők biztosítják az orosz állami atomcég, a Roszatom szervezte koncertet hétfőn a Zeneakadémián. Konkrétan azt, hogy

"Tájékoztatjuk, hogy minden alapot nélkülöznek azok a sajtóinformációk, melyek szerint a Terrorelhárítási Központ biztosítana bármilyen, a Zeneakadémián megrendezendő koncertet."

Ez így egy picit félrevezető.

Tegnap írtuk, hogy rendkívüli biztonsági intézkedések lesznek 30-án, és a felvételizőknek is alkalmazkodniuk kell az esti koncert miatt. Ezekről a Zeneakadémia vezetése levélben tájékoztatta a dolgozókat.

UPDATE:

Most annyit sikerült kideríteni, hogy mégiscsak a TEK jelezte a Zeneakadémia felé, hogy esetleg védett személy mehet a koncertre, és emiatt lehet, hogy ellenőrzés lesz. Ez a bevett módszer, évente többször előfordul. Nem is szokták megmondani, hogy ki menne, és nem is ígérik biztosra.

Erre a Zeneakadémia, mint más ilyen esetben, tájékoztatta a dolgozókat, hogy mire számítsanak. Ettől persze lehet, hogy végül nem megy a védett személy, és a TEK sem, de hogy minden alapot nélkülöznének a biztosításról szóló hírek, az nem túl jóhiszemű megfogalmazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.