Meztelenül tüntettek kínai nagymamák az amerikai nagykövetség előtt

külföld
2014 június 27., 16:21

Az idős nők azért mentek a pekingi követség épülete elé, hogy aktivista gyermekeik jogaiért tüntessenek. Olyasmi dolgokat írtak a testükre, mint hogy Henan tartomány korrupt hivatalnokai haszonállatok.

kina_1

A tüntetők elmondták, hogy gyermekeik emberi jogi aktivisták, akiket illegálisan tartanak fogva és megkínoznak Kínában. A bűnük állítólag az volt, hogy feljelentették tartományuk korrupt elöljáróit . Végül ezért ők kaptak börtönbüntetést. Végül a négy nőt rendőrök kísérték el a helyszínről, miközben lepellel takarták el őket.

kina_2

Nem ez volt az első alkalom, hogy így tüntettek, jártak már az igazságügyi minisztérium előtt és a Tiananmen téren is. (via Shanghaiist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.