Ismerős hangok porrá zúzott, gyilkolászós délelőttökre

ZENE
2014 június 29., 09:18

Nehézkes, bódult, fej-el-csavart hétvégi délelőttökre kitalált zenés sorozatunkban most egy igazán különleges darab következik. Az utóbbi években felbukkantak közül messze az egyik legizgalmasabb/mozgalmasabb alkotó, Route 8 rakott össze nekünk egy napot a helyére billentő mixet.

Szinte felsorolni is lehetetlen, hogy miket érdemes tőle meghallgatni. Legutóbbi lo-fi/techno vonalon mozgó EP-je a Farbwechselnél jött ki, korábbi kiadványait Soundcloudon és Facebook-oldalán lehet megtalálni. Közben egymást érik már a nemzetközi fellépései is, jövő hétvégén éppen Londonban lehet majd elcsípni egy bulin, itthon meg nyáron a Rakéta fesztiválon és a Bánkitón. Emellett S. Olbrichttal közösen van egy analóg szintis, mindent élőben rögzítős projektjük, tagja a Designer Drums kollektívájának, a Broken Cups-nak és Soundbank Gergővel közösen összerakták a Lathèquex-et is.

444_hangOver_#57 - Route 8 by !!444!!! on Mixcloud

És hogy miért különleges az eheti mix? Mert csak videojátékok eredeti zenéjéből lett összerakva ez az egy óra.

És hogy miért? Itt már átadjuk a szót:

A válasz egyszerű. Másnaposan általában 3 dologra vagyok képes.

  1. egésznap vegetálni az ágyamban
  2. megterhelő agyi tevékenység nélkül csapkodni a szintetizátoraimat
  3. kockulni egy sort valamelyik régi gyerekkori/tinédzserkori videojátékommal

Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha dobnék a kedvenc régi játékaim dallamaiból egy mixet, amiket még most is elő szoktam kapni, egy-egy buli másnapján (feltéve, ha életet tudok lehelni beléjük). Ajánlom mindenkinek, aki másnaposan a gép előtt ülve gyilkolászva, porrázúzva, megelőzve ellenfeleit azon gondolkozik, hogy miért nem szólította le a tegnap esti bulin azt a szép leányzót (hölgyek esetében azt a jóképű urat) akivel egyórán keresztülszemezgetett, miközben a harmadik unicumos röviditalát húzta le.

faradtdenagyon

Sorozatunknak ez már sokadik része, a korábbiakat itt lehet végighallgatni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.