Az RTL Klub bemutatja: pokoli magyar nyugdíjasnak lenni

tévé
2014 június 30., 16:55
comments 214

Még mindig tart az RTL Klub és a kormány ketrecharca, ma a kereskedelmi tévé regionális igazgatója arról beszélt, hogy az RTL-csoport nemzetközi bíróságnál fogja beperelni a magyar államot, ami célzott törvénnyel lehetetlenítené el, és az adóhatósággal fenyegeti.

A mai híradóból is kiderült, hogy az RTL Klub küzdeni fog az utolsó vérig. Az első félórában szokásos bűnügyi és bulvárriportok után megint nekiment a kormánynak. Többek között az államtitkárokra kidobott pénzek és a rezsikamu után ment. Igaz, előtte még lehoztak egy riportot arról, hogy a 4K! párt szerint az utcán végzik a dolgukat a szegediek.

nyilvános vécé

Illetve, hogy rossz lesz az idő a héten. [Kösz, Orbán :-(.] Aztán jött a lényeg.

Drágább a külföldi nyaralás

szellő

Ugyanazért a pénzért idén kevesebbet kapunk az eurozónában.

Lex RTL született

lex rtl

Az RTL Klub szerint a reklámadóról szóló törvény módosítása egyértelmű beismerése mindannak, amit a csatorna hetek óta mond és a kormányzat hetek óta tagad:

„ennek a törvénynek semmi köze az arányos közteherviseléshez, a kereskedelmi televíziók műsoraihoz. A törvény célja mostantól még világosabb: ne maradjon olyan jelentős médium az országban, amelyet a hatalom nem tud befolyásolni. Hogy célját elérje, azoktól az eszközöktől sem riad vissza, hogy korlátozza a szabad versenyt, a piacgazdaságot és a sajtószabadságot.”

Szórjuk a pénzt az államtitkárokra

„Lázár Jánosnak sok lesz a feladata az új kormányban, és ehhez sok segítséget is kap”

– indul a riport, ami arról szólt, hogy a miniszterelnökségen ma sem tudták megmondani, összesen hány államtitkár (több mint 40) és helyettes államtitkár (több mint 90) lesz a ciklusban. Az már most biztos, hogy jóval több lesz, mint az előző ciklusban: évi több mint 200 millióba, több mint 140 millió forinttal többe kerülnek, mint tavaly.

Az MSZP szerint a Fidesz hazudott, amikor 2010-ben olcsóbb államot és kormányt ígért a választóknak. Rogán Antal szerint ez belefér, mert a parlament olcsóbb lett a kevesebb képviselővel. Annak viszont nem örül, hogy a képviselőknek a parlamentben is ott kell lenniük, mert így „kevesebb hadra fogható ember van”.

Pokoli magyar nyugdíjasnak lenni

nyugdíjas

Nem nyaralhat a magyar nyugdíjas, mert a nyugdíjból csak gyógyszerre és rezsire futja. Könyv helyett műsorújságra, nyaralás helyett tévére támaszkodhatnak a szerencsétlenek. Az EU-ban a nyugdíjasok 43,6 százaléka, itthon a 79,4 százalékuk nem jut el nyaralni, de aki eljut, az is kevesebbet költhet, mint az átlag.

Egy francia vagy egy német nyugdíjas hétszer, de még egy szlovák nyugdíjas is kétszer annyit költhet nyaralásra, mint egy magyar!

nem jut nyaralásra

Az uniós átlaghoz képest háromszor annyi 65 év feletti egyedülálló van, aki nem engedhet meg magának egy húsételt legalább kétnaponta. Sőt, 70 százalék nem engedhet meg egy váratlan kiadást, az Unióban ez 40 százalék.

És még

városliget

  • 150 milliárdból épülhet a múzeumi negyed, a civilek 11 ezer aláírást gyűjtöttek ellene
  • 5 éven túl is fizetniük kell a bankoknak a devizahitelekért
  • Mentőt kellett hívni Kunhalmi Ágneshez
  • Zárva lesznek a kórházak, hivatalok a köztisztviselők napján
  • Fele áron az államé a gázművek

gázművek

Az RTL Klub híradójának riportjai itt láthatók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.