Kitiltják az angol mozikból a Google Glasst

TECH
2014 június 30., 17:51
comments 8

A Google okosszemüvegét a filmforgalmazók nyomására tiltották be, mivel attól tartottak, hogy így még könnyebben fognak kalózverziók készülni filmekről.

Két évvel egyesült államokbeli bevezetése után a Google a múlt héten dobta piacra okosszemüvegét Nagy-Britanniában. 

Ugyan az okosszemüveg felvillan, amikor felvételt készít valamiről, a londoni Soho egyik mozijában már felkértek egy nézőt, vegye le a szemüveget, mert a személyzet nem tudja figyelemmel kísérni, hogy készít-e felvételt.

Az okosszemüveg akkumulátora 45 percig bírja a folyamatos felvételkészítést, így nem valószínű, hogy egy egészestés filmet rögzíteni lehetne vele. Bűnbandáknak azonban megvan a szükséges technológiájuk ahhoz, hogy kombinálva az egyik moziban készített képfelvételt a másikban felvett hanggal kalózpéldányokat állítsanak elő tömegterjesztésre vagy illegális letöltésre.

A mozik személyzetét kiképezték a kalózok felismerésére. Az illegálisan felvételt készítők általában a terem közepén ülnek, mindkét oldalukon társaikkal. Vannak, akik kisgyereket használnak arra, hogy szándékukat leplezzék. Hasonló problémák amúgy rendre felmerülnek az Egyesült Államokban is.

A brit kórházak is fontolgatják, hogy felkérik látogatóikat a hordozható számítógép levételére a betegek magánszférájának védelme miatt.

A közlekedési minisztérium felkérte a Google-t, vizsgálja meg azokat a módokat, amikor engedélyezni lehet a gépkocsivezetőknek az okosszemüveg használatát, például oly módon hogy vezetés közben ne jelenjen meg információ a képernyőn. (MTI, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.