Húszmilliárd forintból épül ősvadon a vidámpark helyén

Budapest
2014 július 01., 05:14
comments 64

A Városliget állami fejlesztésével párhuzamosan megindul a felszámolt és az Állatkertnek adott Vidámpark átépítése is. A Fővárosi Közgyűlés előterjesztése (letölthető .pdf) szerint előbb 800 millió forintból Meseparkot építenek, aztán 15,7 milliárd+Áfából felépítik a Pannon Parkot, ami egyszerre lesz akvárium, ősvadon, biodóm és látogatóközpont 4 in 1.

A Mesepark, mint azt a nevéből talán már kitalálták, elsősorban a kisgyerekes családokat célozza. Lesz itt állatsimogató, állatbemutató, állatmese és feléledhetnének az állatokhoz fűződő népi hagyományok. A Vidámpark műemlék játékai közül megtartják a körhintát, a barlangvasútat és adekvát módon a céllövöldét is.

A Pannon Ősparkban viszont egyrészt bemutatnák Magyarország állatvilágát, abból az időből, amikor nemhogy magyarok nem voltak még, de az ország helyén is tenger hullámzott - ezért egy négyszintes akváriumot építenek. Az ősvadonban értelemszerűen már egy következő földtörténeti kor bemutatója következne abból az időből, amikor már nem borított mindent víz.

A biodóm Európa Legnagyobb Biodómja lesz ám, 17 ezer négyzetméteren alakítanak ki fedett ősparkot, ami Budapest tízmillió évvel ezelőtti élővilágát mutatja majd be.

Mindezt európai uniós forrásokból finanszíroznák. (Via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.