A Jobbiknak is van egy ügynök Tasnádi Lászlója

POLITIKA
2014 július 03., 07:59
comments 145
  • Tasnádi László új belügyi államtitkár korábban az állambiztonságnak dolgozott.
  • Tasnádi László, a Jobbik komlói elnöke korábban az állambiztonságnak dolgozott.

Visszavágott a Magyar Nemzet a belügyi államtitkár múltjának felhánytorgatása miatt. Tasnádi Lászlóról kinevezése után derült ki, hogy III/II-es volt, és például Nagy Imre újratemetésén sem abban a csapatban játszott, amiben a Hősök terén az oroszok kivonulását követelő fiatalember.

A Magyar Nemzet utánanézett a Jobbik Tasnádi Lászlójának. Ő komlói politikus, a párt helyi szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő. És az állambiztonsági akták szerint III/III-as ügynök volt 1977 és 1985 között.

Tasnádi a lap megkeresésére tagadta az ügynökmúltját, a Jobbik alelnöke, Novák Előd viszont azt nyilatkozta, hogy megdöbbenéssel értesült Tasnádi múltjáról, és kezdeményezte a kizárását a pártból. Novák azt is mondta, hogy "saját Tasnádi Lászlójukat" nem hordozzák a tenyerükön, nem ültetiki államtitkári székbe, hanem gyorsan intézkednek a kizárásáról. A Magyar Nemzet a cikkében egyébként nem említi az államtitkár Tasnádi állambiztonsági múltját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.