A Jobbiknak is van egy ügynök Tasnádi Lászlója

  • Tasnádi László új belügyi államtitkár korábban az állambiztonságnak dolgozott.
  • Tasnádi László, a Jobbik komlói elnöke korábban az állambiztonságnak dolgozott.

Visszavágott a Magyar Nemzet a belügyi államtitkár múltjának felhánytorgatása miatt. Tasnádi Lászlóról kinevezése után derült ki, hogy III/II-es volt, és például Nagy Imre újratemetésén sem abban a csapatban játszott, amiben a Hősök terén az oroszok kivonulását követelő fiatalember.

A Magyar Nemzet utánanézett a Jobbik Tasnádi Lászlójának. Ő komlói politikus, a párt helyi szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő. És az állambiztonsági akták szerint III/III-as ügynök volt 1977 és 1985 között.

Tasnádi a lap megkeresésére tagadta az ügynökmúltját, a Jobbik alelnöke, Novák Előd viszont azt nyilatkozta, hogy megdöbbenéssel értesült Tasnádi múltjáról, és kezdeményezte a kizárását a pártból. Novák azt is mondta, hogy "saját Tasnádi Lászlójukat" nem hordozzák a tenyerükön, nem ültetiki államtitkári székbe, hanem gyorsan intézkednek a kizárásáról. A Magyar Nemzet a cikkében egyébként nem említi az államtitkár Tasnádi állambiztonsági múltját.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.