Tudna 60 oldalt írni a Rubik-kockáról? Az MNV 22 millió forintot fizetne érte

gazdaság
2014 július 04., 10:30

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nettó 21,9 millió forintért szerződött egy CEU Consulting nevű Kft.-vel

"a Rubik Kocka jelensége és tudományos-oktatási, illetve művészeti-kulturális megjelenési formái, jelentősége tárgyú tanulmány megírása tárgyában.”

Az MNV egy legalább 60 oldalas tanulmányt kért ennyiért, tehát oldalanként akár 365 ezer forintot is hajlandó lett volna fizetni az elemzésért.

A CEU Consulting Kft-t hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban választották ki a feladatra.

rubik-kocka

A cég tulajdonosa 2007-ig a Közép-Európai Egyetem egyik alapítványa volt, ezután Teszler B. Istvánhoz került, aki a Heti Válasz szerint a rendszerváltozás után Podkoniczky István néven az SZDSZ szociálliberális platformjának alapítója volt, majd az MSZP-barát Szociáldemokrácia 2000 Egyesület ügyvivője. Teszler arról, hogy az egyesület MSZP-barát lett volna, azt mondta az Átlátszónak, hogy

“marhaság”

Az Átlátszó a tanulmányról is kérdezte Teszlert. Kiderült, hogy az valóban csak 60 oldalas lesz, de több mint 10 ember dolgozik rajta, és magyarul és angolul is le kell majd adni. Teszler azzal is vagánykodott, hogy bizonyos részeket külföldi egyetemek professzorai készítenek.

“Az egyik részt Cambridge-ben vagy a Harvardon, vagy nem tudom, hol írják.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.