Ezek a leggyakoribb kínai nevek

bulvár
2014 július 06., 11:29
comments 34

Gondoljon három kínai vezetéknévre!

3

2

1

!!!!!

Ön valószínűleg nyert, mert

  • a Vang, magyarul király vezeti a listát, amit a lakosság 7 százaléka, uszkve 95 millió ember visel,
  • aztán jön a Li, 93 millióval
  • míg a Csang a harmadik, 85,5 millióval.

A kínai lakosság fele összesen tíz vezetéknéven osztózik. Húszmilliós táborokat tudhat magáénak a Liu, Huang és a Cseng. A leggyakoribb húsz családnév mindegyikét több mint 12 millióan viselik: a húszas toplista második felében szerepelnek többek közt a Csu, Hu, Ma és a Kuo nevek.

A vezetéknevet egyébként a kínaiak találták fel: a világon itt használták elsőként, már a Sang-dinasztia korától (Kr. e. 1600 - Kr.e. 1059) vezetékneveket is kaptak a kínaiak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.