Olaszország nagyon furcsa hely

bűnügy
2014 július 6., 12:45
comments 10

Az olaszországi Larino börtönében kétszáz maffiózó megtagadta a vasárnapi misén való részvételt miután Ferenc pápa kiátkozta az egyházból a szervezett bűnözés tagjait. A pápa a Calabriában tett látogatása során zárta ki az egyházból a ’ndrangheta dél-olaszországi bűnszervezetet, mondván: az egyház nem fogadja be a maffiózókat. Közben a calabriai Oppido Mamertinában a Szűz Máriának szentelt ünnepi körmeneten Szűz Mária ember nagyságú szobrával megállt a tömeg a 82 éves Giuseppe Mazzagatti ’ndrangheta-vezér háza előtt is. Enyhén megdöntötték a szobrot, mintegy tisztelegve a gyilkosságért életfogytiglani büntetését házi őrizetben töltő bűnöző otthona előtt. A körmeneten részt vevő rendőrök tiltakozásul azonnal elhagyták az ünnepet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt